velodrome


status
schetsontwerp

lokatie
Sportpark Sloten, Amsterdam
programma
sport, kantoor, horeca
team

spacetranslators:
S. Boetzkes, L. van Rijnsbergen
adviseur installaties
W-Inst, Markkant
constructeur
ArchimedesOoit gebouwd als een buitenbaan is deze fietsbaan in de loop der jaren beetje bij beetje uitgebreid en overkapt. Het is één van de drie indoor fietsbanen in Nederland en met zijn lengte van 250 meter is het de enige baan in Nederland van dit formaat.

Als team hebben wij een analyse uitgevoerd van het bestaande pand met als doel een verduurzaming te realiseren door middel van toepassing van biobased technieken en slimme installatie systemen. Daarnaast hebben wij een business plan ontwikkeld om van een redelijk monofunctioneel gebouw een hotspot te maken voor indoor en outdoor fietsers. Wat daarnaast ook nog verschillende faciliterende functies kan herbergen voor deze fietsers. 
Hierdoor ontstaat er een plan wat zowel de nodige verduurzaming en modernisering aanbiedt, maar tevens ook een model om deze investering slim terug te verdienen.

Het plan bestaat uit een nieuwe ruime jas welke zich met een flamboyante verschijning in de gevel toont. Waar het de huid van het gebouw zich opent zijn de logische plekken voor de entreegebieden. En waar de gevel zich sluit zijn de meer gesloten functies gelegen. Het totaal is een alzijdig gebouw temidden van Sportpark Sloten.
      
wilt u meer weten? neem vrijblijvend contact met ons op ︎

︎      ︎
info@atelierboetzkes.nl
+31 (0)6-24861150