twééinéén


status
gereed
lokatie
Zijtaart (Veghel-Uden)
programma
wonen
aannemer
Ponjé Bouwbedrijf
electra
Hendriks Elektro
installaties
Rooijakkers Installatietechniek
fotografie
Rene de Wit



Langs het kanaal de Zuid-Willemsvaart te Zijtaart ligt een groot perceel waar een Ruimte Voor Ruimte project is gerealiseerd: varkensstallen maken plaats voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe woningen. De opdracht bestond uit het ontwerp en begeleiden van twee van deze woningen, uitgevoerd als een twee onder één kapwoning. Een belangrijke eis uit het beeldkwaliteitsplan van de gemeente was de typologie van de langgevelboerderij; dit is uitgewerkt als een moderne interpretatie hiervan.

De gevels zijn opgetrokken uit een rode baksteen in een tegelverband, de raampartijen zijn strak en modern verdeeld en het rieten dak is als een grafisch vlak ingewerkt tussen stalen dakranden. Elke plattegrond kent zijn eigen specifieke indeling die op maat gemaakt is voor de bewoners. Dit is zichtbaar gemaakt in de achtergevel door verschillende grote glaspuien die de terrassen ontsluiten. De bijgebouwen zijn gemaakt als eenvoudige schuren en geheel uit verduurzaamd gebeitst hout opgetrokken, waar middels luiken het daglicht geregeld kan worden.
︎

plattegrond
wilt u meer weten? neem vrijblijvend contact met ons op ︎