temporary art centre

status
uitvoering

lokatie
Eindhoven
programma
kunst, cultuur, horeca
team

KCAP & Atelier Boetzkes 
opdrachtgever
Focus on TAC BV
bouwmanagement
MIBA
constructeur
Tielemans

aannemer
Huybregts Relou

adviseur

VolantisIn Eindhoven heeft het Temporary Art Centre zich de afgelopen twee decennia bewezen als een broedplaats voor de creatieve industrie. Haar bestaansrecht is tot wasdom gekomen door het bijzondere oude Philips pand wat zij in bruikleen hebben gehad van de gemeente Eindhoven.

Het pand bevind zich temidden van de nieuwe stedenbouwkundige ontwikkeling dat het emmasingelkwadrant heet. In de originele plannen was er geen plek meer voor het T.A.C., maar door vasthoudendheid en slimme oplossingen hebben we een overeenkomst met de gemeente kunnen sluiten die ervoor zorgt dat we door het creëren van betaalbare woningen het T.A.C. kunnen behouden op de huidige plek.

Het nieuwe T.A.C. zal deels uit het oude pand bestaan en deels uit nieuwbouw. Meer dan 60 ateliers, expositieruimtes en een cafe/ restaurant zullen in dit nieuwe ensemble hun plek gaan vinden. Het is daarmee een bijzondere samenkomst van stedenbouwkundige volumes waar temidden een tuin ontstaat die door de gebruikers van het gebouw eigen gemaakt zal worden.

Dit project is een samenwerking met K.C.A.P. architecten

wilt u meer weten? neem vrijblijvend contact met ons op ︎

︎      ︎
info@atelierboetzkes.nl
+31 (0)6-24861150